Автобусни екскурзии

Екскурзия Румъния - Цена : 230,00лв.
Маршрут: Перник-София-Плевен-Русе-Румъния

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Хранене: BB

Цена от: 230 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

 

БУКУРЕЩ / СИНАЯ /  БРАН / БРАШОВ /

Дати за провеждане на екскурзията :

04.09. – 06.09.22 г.

23.09. – 25.09.22 г.

 Цена: 230.00лв.

 Програма

І Ден .Отпътуване в 05.00 часа от Автогара Перник. Пътуване  по маршрут : София–Плевен–Русе, преминаване на Дунав мост, който е границата ни с Румъния.Отпътуване към столицата– Букурещ, транзитно преминаване през града и пътуване в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 2*. Свободно време. Нощувка.

II Ден .Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането-град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

ІIІ Ден .Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Настаняване

База

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на трети възрастен

Цена за дете настанено с двама възрастни в стая до 12г.

Хотел 2*

ВВ

230,00 лв.

200,00 лв.

190,00 лв.

  180,00 лв.

Цената включва:                                                        

Транспорт с комфортен автобу

2 нощувки със закуски в 2* хотел в Синая или района

здравната застраховка -“Пътуване в чужбина” на ЗК „ ЛевИнс „ АД  с лимит на отговорност 2000 евро

за туристи над 65 г. се доплаща 2,00лв. на ден допълнително

екскурзоводско обслужване по маршрута

посещение на замъка Пелеш
екскурзия до Бран и Брашов  

панорамна обиколка на Букурещ

Цената не включва:                                                          

входните такси на посещаваните обекти- около 100 леи

разходи от личен характер

посещение на местен ресторант - 25 евро

 Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване  

Специален паспортен и визов режим – няма

" Бояна тур "  има сключен Договор с фирма превозвач :  Ет „ Кирил Христов –  ЕДИ " гр. Дупница.

" Бояна тур "има сключена застраховка " Отговорност на туроператора " по чл. 42 от ЗТ   с  "Лев Инс" АД

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

 Необходими документи: лична карта,  деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата по независещи от нея причини

Туроператорът има право да повишава цената на екскурзията при покачване цените на горивата ! Срок за уведомление на туристите-7 дни преди датата на отпътуване !

Туроператора  не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти !

Застраховка "Отмяна на пътуване" при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания "Евроинс" срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя. 

*Забележка: Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва: музей на селото в Букурещ – 20 леи; Замъка „Пелеш” – 50 леи за възрастен; 25 леи за лица над 65 годишна възраст и 12,5 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ. Замъка „Бран” – 45 леи за възрастен; 35 леи за лица над 65 годишна възраст; 25 леи за студенти - срещу задължително представяне на съответен документ и 10 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ. „Черната” църква – 10 леи; Синайския манастир – 5 леи.

**Във връзка с епидемичната обстановка в България и Румъния и изискванията към участниците в организирани групови туристически пътувания, отнасящи се към всяка отделна дата и период на провеждане на екскурзията, е възможно изискване за наличие на зелен сертификат от всеки един пътуващ!

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяван

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

 - ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

 - ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК--01-5933 от 15.07.2007г.

„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Лев Инс”  застрахователна полица № 00088054/13062110000990/25.08.2021 г, с валидна до 02.09.2022г.