Автобусни екскурзии

Екскурзия Румъния - Цена : 179,00лв.
Маршрут: Перник-София-Плевен-Русе-Румъния

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Хранене: BB

Цена от: 179 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

 

БУКУРЕЩ / СИНАЯ /  БРАН / БРАШОВ /

Дати за провеждане на екскурзията :

01.05.20г./03.05.20г.

22.05.20г./24.05.20г.

04.09.20г./06.09.20г.

 Цена:179.00лв.

 Програма

І Ден .Отпътуване в 05.00 часа от Автогара Перник. Пътуване  по маршрут : София–Плевен–Русе, преминаване на Дунав мост, който е границата ни с Румъния.Отпътуване към столицата– Букурещ, транзитно преминаване през града и пътуване в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 2*. Свободно време. Нощувка.

II Ден .Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането-град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

ІIІ Ден .Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Настаняване

База

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на трети възрастен

Цена за дете настанено с двама възрастни в стая до 12г.

Хотел 2*

ВВ

179,00 лв.

229,00 лв.

179,00 лв.

159,00 лв.

Цената включва:                                                        

- Транспорт с комфортен автобус

2 нощувки със закуски в 2* хотел в Синая или района

-   здравната застраховка -“Пътуване в чужбина” на ЗК „ Дженерали „ АД  с лимит на отговорност 2000 евро

-   за туристи над 65 г. се доплаща 2,00лв. на ден допълнително

-   екскурзоводско обслужване по маршрута

посещение на замъка Пелеш

екскурзия до Бран и Брашов  

-  панорамна обиколка на Букурещ

Цената не включва:                                                          

v  входните такси на посещаваните обекти- около 80 леи

v  разходи от личен характер

v  посещение на местен ресторант - 18 евро

 Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване  

Специален паспортен и визов режим – няма

" Бояна тур "  има сключен Договор с фирма превозвач :  Ет „ Кирил Христов –  ЕДИ " гр. Дупница.

" Бояна тур "има сключена застраховка " Отговорност на туроператора " по чл. 42 от ЗТ   с   Дженерали АД

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

 Необходими документи: лична карта,  деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата по независещи от нея причини

Туроператора  не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти !