Двудневни екскурзии в чужбина

Одрин-Турция-без PСR-с антигенен тест!
Маршрут: Перник-София-Пловдив-Капитан Андреево/Капъкул -Одрин

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Хранене: BB

Цена от: 99 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

 

 

 Екскурзия и шопинг в едно, за два дни в Одрин!

дати за провеждане на екскурзията :

16.10.21г.

30.10.21г.

 

О̀дрин, Адрианопол, Едирне, Адриануполи е градът, в турската част на Тракия, намиращ се на 18км. отстояние от границата с  България . Градът завладява, както с историята си, така и с вкусната кухня, многото базари, магазини и естествено турското гостоприемство .

1 ДЕН
Отпътуване от Перник рано сутринта. Пътуване по маршрут : Перник-София-Пловдив-Капитан Андреево/Капъкул -Одрин. Около обяд пристигане в Одрин. Туристическа обиколка на града. Посещение на българска църква ”Св. Георги”- базилика, построена през 1880г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка на предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.
Следва разглеждане на Одринската крепост - Мемориалът на Шюкрю Паша и Музея на Балканската война – мястото се намира извън центъра на града, на най-високия негов хълм, откъдето се разкриват чудесни гледки към Одрин.

Разглеждане на българската църква „Св. Св. Константин и Елена”. Най-старата българска църква в Одрин. построена през 1869 г. с разрешението на местния паша и със средства на българската общност.
Посещение на стоковите борси с възможност за покупка на баклава, локум, зехтин, маслини, прах за пране и др.
Следва посещение на най-новия OUTLET търговски център в Одрин – MARGY и синия пазар, който работи само в съботните дни.
Следва джамията на султан Селим II – най-посещаваната забележителност в града, шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами“ надминава по красота дори храмът „Света София“ в Истанбул. Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над 7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната... Безплатен вход .
Свободно време. По желание вечеря в традиционен турски ресторант. Нощувка
2 ДЕН
Закуска. Свободно време за разходка по голямата пешеходна търговска улица с многобройните фонтани и магазинчета, покрития пазар на Одрин ("малкото Капълъ Чарши").
13:00 освобождаване на хотела. Следва посещение на Музея на здравето. Това е огромен, доста впечатляващ комплекс /дворец/ , построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто куполи и две огромни островърхи минарета. От 1993 г. комплексът е във владението на Тракийския университет в Одрин, който реставрира комплекса и го открива официално през 1997 година като Музей на здравето. Днес, музеят е едно изключително интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Отпътуване за България около 16:00 ч. Пристигане вечерта.

Цена :99.00  лв.

Цената включва :

Транспорт с автобус
1 нощувка със закуска в хотел
Екскурзовод
Автобусна панорамна обиколка на града Посещение на църквата Сети Георги
Посещение на църквата Свети Свети Константин и Елена
Посещение на Джамията Селимие символа на града
Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет
Посещение на Борсата за Перилни препарати

Цената не включва :

- Разходи от личен характер
- Входна такси 

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена при записване.

Необходими документи:

-международен паспорт

- за деца до 18г. нотариално заверена декларация от не пътуващ родител/оригинал и копие/.

- за деца пътуващи с двамата родители акт за раждане на детето и копие на акта.

Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания: няма.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването : 40

Резервации : резервация се прави в офисът на „Бояна тур” с три имена и ЕГН.

Начин и срок на заплащане: при записване се внася  30 % капаро от общата сума на екскурзията.  

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: два дни преди датата на отпътуване.  При не осъществяване на екскурзията се възстановява внесеното капаро.

Агенцията си запазва правото да прави корекции по отношение на пътуването!

Туроператорът не възстановява сумата по екскурзията при отказ от страна на туриста 10 дни преди отпътуване !

БОЯНА ТУР  ЕООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност РКК 1-5933/15.08.2007г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 13062110000990  от дата 24.08.21г. до 02.09.2022г.в ЗК „Лев Инс” .

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.Застраховката е доброволна и се сключва в денят на сключване на Договора за организирано пътуване!

Забележка : Туроператорът има право да прави промяна по отношение на реда, на изпълнение на програмата!