Еднодневни екскурзии в България

Златолист-Мелник-Рупите
Маршрут: с.Златолист,Мелник,Рожен

Продължителност: 1 ден

Транспорт: Автобус

Цена от: 33 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

Дата: 05.06.2021г.                                                               

Цена: 33.00лв.

Програма на пътуването:


Отпътуване от Перник , 8:00 ч. по посока Мелник.

Кратка почивка по пътя.

Пристигане в  с. Златолист.  До 1951 година името на селото е Долна Сушица. Новото име Златолист е във връзка с поминъка на селото, а именно тютюнопроизводство.В региона са намерени археологически останки от времето на античността и средновековието. В местността Свети Никола  са запазени руини от средновековна църква.Тук ще посетим  църквата Св. Георги. В тази черква в началото на миналия век е живяла пророчицата Преподобна Стойна. Тя е монахиня, която пророкувала и помагала на хората. Сочена е като предшественичка  Ванга. В женското отделение е запазена килията, в която е живяла Преподобна Стойна. В двора на черквата е изграден мемориал при гроба на пророчицата.Златолист е известен и с винарските си изби и със студената вода от старата чешма с пиринчените чучури. Свободно време за разглеждане на черквата . Отпътуване за  Мелник и свободно време за обяд.

Най-малкият град в България (208 души),  Мелник, е скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Обявен за природен и архитектурен резерват, Мелник привлича хиляди туристи ежегодно.

Отпътуване за Рупите.Уникална местност зарадена с много енергие и спомени за баба Ванга.Посещение на черквата, престой за почивка сред зеленина и красота ;

Цената Включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Посещение на църквата Св.Георги с. Златолист
  • Посещение на гр.Мелник
  • Посещение на Рупите
  • Водач от Бояна тур
  • Застраховка

 Цената не включва:

  • Входни такси, за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията .

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .

Специален паспортен и визов режим  – няма .

„ Бояна тур „ има сключени Договор с транспортна фирма :  ЕТ  „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница.

„ Бояна тур „  има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора  „ Дженерали„ АД валидна до 03.09.2020г. № 132919044000013

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата .