Еднодневни екскурзии в България

Соколски манастир, Етъра, Боженци
Маршрут: Радомир, Перник, София, Габрово

Продължителност: 1 ден

Транспорт: Автобус

Цена от: 39 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

 

Еднодневна Екскурзия Соколски манастир Етъра Боженци

Екскурзия с автобус

Дата: 03.07.2021г.

Цена: 39,00лв.

Отпътуване в 7,00ч. посока Габрово. Почивка по време на пътя . Пристигане в Соколски манастир разположен в местността Соколова пещера по горното течение на р. Янтра. Намира се само на 4 км. от АЕК Етъра и 12км. от Габрово. Местността Соколова пещера дава името на манастира и на неговия създател арх. Йосив Соколски.

Манастирът е основан през 1836г. Много интересно място с интересни неща, които ще видите и разгледате.

След разглеждани на Соколски манастир ще се спуснем към  Етъра.Това е най-големият музей на открито основан през 1964 г. В него можете да разгледате възстановка на българския бит, култура и занаятчийство.В Етъра се намира единствената в България сбирка на народна техника за вода. Водното колело е емблемата на Етъра и най-важно, всички обекти са в действие така както в миналото .

Занаятчийска чаршия представя 16 образци на балканската архитектура, разкриващи самобитния талант на възрожденските строители. Етъра е включен в стоте национални обекта .

Можете да разгледате всичко в детайли и накрая да завършите с един страхотен обяд и домашно направени симити .

След похапване, отпътуване към Боженци .

Боженци се намира на 9 км. от Габрово, селото е разположено около разклоненията на Габровските възвишения и по долината на извиращата от селото река Андъка или още наречена Божанка. Има легенда в която се разказва за болярката Божана, която основава селото. Тя бяга от Търново с децата си през 1393 г.след падането му под турска власт. Тогава болярите, които са напускали Търново са се крили в Балкана на трудно достъпни места  и са основавали селища. Първи данни за съществуването на Боженци има от 1750 г. През възраждането Боженци се оформя, като административен и търговски център за околните селища. Селото се разраства и  се превръща във важен кръстопът.

Населението участва и в освобождаването от турско робство в четата на Ботев, в Априлското възстание и в Руско-Турската Освободителна война .След разглеждан и престой в Боженци, отпътуване обратно към Перник .

Пристигане вечерта !

Цената не включва входовете на туристическите обекти и лични разходи !

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията .

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .

Специален паспортен и визов режим  – няма .

„ Бояна тур „ има сключени Договори с транспортни фирми :  ЕТ  „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница

„ Бояна тур „  има сключена застраховка „Отговорност на туроператора" в ЗК "Лев Инс" с № 00088054/13062010010847 валидна до 03.09.2021г.

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата .