Автобусни екскурзии

ЧОРЛУ-ЛЮЛЕБУРГАЗ и ОДРИН
Маршрут: Радомир, Перник, София,Пловдив,Капитан Андрееаво

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
19.12.2020 г.,   

Хранене: BB

Цена от: 110 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

ЧОРЛУ-ЛЮЛЕБУРГАЗ и ОДРИН

Пътуваме до Турция и обратно БЕЗ карантина и PCR тест

Дата: 19.12.-20.12.2020 г.

1-ви ден:

Отпътуване от Радомир, Перник, София  много рано сутринта на 09.12.20 г. в посока Пловдив – Капитан Андреево. Преминаване на граничните пунктове. Пристигане в Одрин. Посещение на МОЛ “Margi outlet“  и Синия пазар. Време за обяд.След обяда отпътуване  по посока Чорлу. Преди Чорлу спиране за  покупки във фирмения магазин на фабрика „Тач”, откъдето може да се купи спално бельо и най-различно текстилно обзавеждане за дома.Чорлу е град с богата история, която почти не познаваме, защото свързваме града със своите 140 фабрики в които можем да правим щур шопинг.Настаняване в хотел 2/3* в Чорлу . Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска.  Отпътуване  по посока Люлебургаз. Името на градът идва от турската дума „lule“ – лула с производството на които градът се слави. Населението на градът е 95 500 жители. Византийският император Теодосий I кръщава града Аркадиопол в чест на своя син и наследник Аркадий. Градът е превзет от войските на Атила по време на похода му срещу Византия през 443 г. По време на Османската империя градът се е наричал Бургас от гръцката дума Пиргос (кула).Забележителности в града са - Архитектурният комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от великия придворен инженер Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан Баба от XIV век.
Свободно време за разходка и покупки в центъра на Люлебургаз. Тук има представителни магазини на най-продаваните турски марки.След шопинга отпътуване отново към Одрин.
 Ускудама или Адрианопол – така наричали в миналото днешния град Едирне. Оттук в миналото е минавал главният път Виа Сингидунум, свързвал Виена през Сердика с Истанбул, а оттам с Анадола и Азия. Тук се пресичат и три реки – МарицаТунджа и Арда.
През вековното си съществуване преживява възходи и падения, наричан за известен период от време „Врата на щастието”, както и „Опечаленият град”.Разглеждане на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“.Възможност за закупуване на перилни и почистващи препарати на борсата, локум, баклава и мн. други.

Отпътуване за  България. Късно вечерта пристигане в София.

ЦЕНА: 110 лв.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

·         нощувка със закуска в хотел 2/3* в Чорлу
екскурзоводско обслужване по маршрута
пътни такси
медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро

Цената не включва:

Разходи от личен характер

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при записване, доплащане – 7 дни преди отпътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
Срок за уведомление при недостигнат брои туристи – 5 дни преди датата на пътуване
Необходими документи: валиден паспорт; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Република Турция.