Коледа 2019

Одрин-Турция-без PСR
Маршрут: Перник-София-Пловдив-Капитан Андреево/Капъкул -Одрин

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Хранене: BB

Цена от: 105 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

 

 

 Екскурзия и шопинг в едно, за два дни в Одрин!

 

О̀дрин, Адрианопол, Едирне, Адриануполи е градът, в турската част на Тракия, намиращ се на 18км. отстояние от границата с  България . Градът завладява, както с историята си, така и с вкусната кухня, многото базари, магазини и естествено турското гостоприемство .

1 ДЕН
Отпътуване от Перник рано сутринта. Пътуване по маршрут : Перник-София-Пловдив-Капитан Андреево/Капъкул -Одрин. Около обяд пристигане в Одрин. Туристическа обиколка на града. Посещение на българска църква ”Св. Георги”- базилика, построена през 1880г. в типичен късно-възрожденски стил, в която има етнографска сбирка на предмети и дрехи от бита на беломорските и одринските българи.
Следва разглеждане на Одринската крепост - Мемориалът на Шюкрю Паша и Музея на Балканската война – мястото се намира извън центъра на града, на най-високия негов хълм, откъдето се разкриват чудесни гледки към Одрин.

Разглеждане на българската църква „Св. Св. Константин и Елена”. Най-старата българска църква в Одрин. построена през 1869 г. с разрешението на местния паша и със средства на българската общност.
Посещение на стоковите борси с възможност за покупка на баклава, локум, зехтин, маслини, прах за пране и др.
Следва посещение на най-новия OUTLET търговски център в Одрин – MARGY и синия пазар, който работи само в съботните дни.
Следва джамията на султан Селим II – най-посещаваната забележителност в града, шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами“ надминава по красота дори храмът „Света София“ в Истанбул. Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над 7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната... Безплатен вход .
Свободно време. По желание вечеря в традиционен турски ресторант. Нощувка
2 ДЕН
Закуска. Свободно време за разходка по голямата пешеходна търговска улица с многобройните фонтани и магазинчета, покрития пазар на Одрин ("малкото Капълъ Чарши").
13:00 освобождаване на хотела. Следва посещение на Музея на здравето. Това е огромен, доста впечатляващ комплекс /дворец/ , построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто куполи и две огромни островърхи минарета. От 1993 г. комплексът е във владението на Тракийския университет в Одрин, който реставрира комплекса и го открива официално през 1997 година като Музей на здравето. Днес, музеят е едно изключително интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Отпътуване за България около 16:00 ч. Пристигане вечерта.

Цена :105.00  лв.

Цената включва :

- Транспорт с туристически автобус с климатик
- Нощувка със закуска в хотел 2 /3 *
- Медицинска застраховка
- Водач от фирмата

Цената не включва :

- Разходи от личен характер
- Входна такса за Музея на здравето
- Вечеря в традиционен турски ресторант

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена при записване и доплащане до 01.11.20г.

Необходими документи:

-международен паспорт

- за деца до 18г. нотариално заверена декларация от не пътуващ родител/оригинал и копие/.

- за деца пътуващи с двамата родители акт за раждане на детето и копие на акта.

 Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания: няма.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването : 45

Срок за уведомяване на туристите при недостигнат брой туристи : 7 дни преди датата на отпътуване .

„Бояна тур“ ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ с ЗК „Лев Инс“АД.

„Бояна тур“ ЕООД притежава удостоверение за туроператорска дейност РКК-01-5933/15.08.2007г. и застраховка по чл.97 ал.1 от ЗТ с  № 00088054/13062010010847 валидна до 02.09.2021г.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.Застраховката е доброволна и се сключва в денят на сключване на Договора за организирано пътуване!

Забележка : Туроператорът има право да прави промяна по отношение на реда, на изпълнение на програмата!