Нова година 2022

НОВА ГОДИНА-2022-ETNO KONAK ANGELA-СЪРБИЯ
Маршрут: България-Сърбия

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
30.12.2021 г.,   

Хранене: HB

Цена от: 330 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

За  любителите на Сърбия, сръбската кухня и веселие  предлагаме едно безопасно и спокойно посрещене на 2022г. !

 Посрещане на Нова година 2022г. в подножието на Стара планина !

Стара планина е обявена от Р. Сърбия  за място без Ковид !

Едно посрещене на  Нова година в Етно обстановка ! Настаняване в къщи за гости малки, компактни, удобни и уютни !

Защо обичаме да ходим в Сърбия : заради истинската храна, близостта с България, песните които знаем и пеем, та дори и  това, че се пуши спокойно навсякъде .

Защо да изберем да посрещнем празниците в Сръбският дял на Стара планина ? Тук мястото е за туристи любители на природа, която е непокътната от човешка ръка! Няма го застрояването, няма нагъчкани ресторанти или барове !

Планина и само планина ! Красива и Величествена! Стара планина е гранична планина между България и Сърбия. Най-високият и връх е Миджур, който се поделя от двете държави .

На територията на Сърбия планината заема 1802 кв.км. През 1997 г. Р.Сърбия я обявява като „Природен парк Стара Планина".

Етно Конак Анджела или  Етно Куча Анджела !

Етно Конак  Анджела е едно прекрасно място, където можете да  организирате Вашето посрещане на Новата 2022. Етно Конак  Анджела се намира на изключително комуникативно място, на главният път, който ще ви отведе до ски пистите на Бабин Зуб. Етно комплексът се състои от ресторант, който побира 50/60 човека и стаи за настанявне към него. За любителите на планината, топлото посрещане и уюта на домашната обстановка, Етно Конак Анджела е точното място!

Тук ще почувствате типичната Сръбска обстановка, вкусната сръбска кухня и колоритната сръбска музика !

 Етно Конак Анджела е място за ценителите на истинската Сръбска атмосфера!

Прогарма на пътуването

1 ден: 30.12.21г. Отпътуване в 7:30ч. гр.Радомир, 8:00ч. от гр.Перник , 9:00ч. от гр.София. Потегляме посока ГКПП Калотина. След преминаване на двата гранично–пропусквателни пункта се отправяме към първият град намиращ се най-близо до Българската граница Димитровград или Цариброд. Тук в това малко градче ще направим първата си почивка за кафенце и кратка разходка. Малко и кокетно градче, Цариброд  днес е на територията на Р Сърбия или в източния дал на Сърбия така наречените Западни покрайнини. Градът носи името Царев град до началото на 20в. През градът протича р.Нишава и легендата разказва, че от там са преминали войските на Симеон Велики, други разкази сочат, че оттам е преминал цар Иван Шищман. Името му затова е царско Царев брод. Градът е в пределите на Българската държава до подписване на Нйоският договор. След, което преминава под управлението на сърби, хървати и словенци. Между 41 и 44г. Цариброд отново е в територията на България, а от 1951г. получава името Димитровград на тогавашният вожд Георги Димитров. В началото на 2019г. градът отново връща старото си има Цариброд. Ще отпочинем малко в това малко и кокетно градче и ще се отправим към Пирот, следващият град през който ще преминем по нашият маршрут.

Пирот е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. Известен е с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи големият завод на автомобилни гуми „Тигър” се намира на територията на градът. Пирот наброява около 40 хил. жители. Ще спрем на пазара в Пирот, който е пикова точка за всеки турист. В него можете да откриете всичко и домашно произведено. За любителите на туристически атракции също има по нещо. Едни от символите на града са крепостта Калето и музея на Понишавието (едно интересно кътче, където може да се разгледате чорбаджийската къща от филма Зона Замфирова и да се потопите в историята и етнографията на района). Свободно време за пазар и обяд по желание. В уречен час групата се събира и продължава пътя си. Излизаме от град Пирот и започваме да се движим в подножието на Стара Планина. За кратко ще посетим Темският манастир разположен на р. Темска. Истинското име на манастира е „Свети Георги”. Някога бил български, сега на територията на р.Сърбия създаден през 13/14в.Ще запалим свещички за здраве и отново ще потеглим за да почнем да изкачваме планината докато не стигнем до мястото ни за настаняване, което се намира в подножието на Бабин зуб.

Пристигане привечер и настаняване. Групата ще бъде настанена в къщи за гости в една, от които е Етно Кафана Анджела, където ще бъдат всички закуски, вечери и новогодишният купон.

Всички вили се намират на много близко отстояние от кафана Анджела, така че туристите да се  ориентират бързо и лесно. Ресторант „Анджела” разполага с 70 места, тя е типична сръбска кафана интересна обстановка, красив амбиенд с много ценни експонати, тя представлява един мини музей на предмети от миналото.

Вечеря с  Музика.Нощувка.

2 Ден. 31.12.21г. Закуска. По желание екскурзия до гр. Княжевац намиращ се на 35 км. от мястото ни на настаняване.Градът се е  прославил се като винарски район още по време на римската епоха. Княжевац е град на лозята и качествените вина, интересните традиции.  Свободно време за разглеждане и разходка на Старата Чаршия - визитната картичка на града. По желание посещение на етнографския музей с най-голямата колекция на ръчно плетени чорапи в Сърбия.  Сърбите казват на градът „Сръбската Венеция” поради разположението му на двата бряга на р. Търговишки Тимок . Колоритният вид на града се дължи на множеството мостове, които свързват двата бряга на р.Търговищки Тимок. Княжевчани ги наричат дървения, белия, бетонния и моста на любовта. Свободно време за пазар и обяд. След обяд прибиране. Почивка .

От 20:30ч. Празнична Новогодишна Вечер с музика на живо и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство. Посрещане на 2022г с много песни танци и фойерверки!

3 Ден. 01.01.2022г. Късна закуска от 10:30 ч.  По желание разходка в планината . Ще се изкачим с автобуса до Бабин зуб . Бабин зуб е ски-курортно селище в Източна Сърбия. Разположен е в Западна Стара планина на 1550 м надморска височина. В близост до 4-звездния хотел и вилните селища на височина 1758 метра се издига връх Бабин зуб. В подножието му са изградени няколко ски писти. Недалеч се издига връх Миджур. Бабин зуб е едно от предпочитаните места от нас българите за ски-почивка в планината. Близостта до София, само на 130км. значително по-ниските цени за настаняване, домашната храна, по-евтините ски-карти го правят доста привлекателен за туристите . Ако има сняг в планината удоволствието ще бъде изцяло наше. Ще се разходим в планината на чист въздух, ще се полюбуваме на красивата природа на Стара Планина, ще пием кафе, чай …..След около два часа ще се приберем обратно. Вечерта вечеря, жива музика. Нощувка.

4 Ден.02.01.2022г. Закуска и отпътуване за България. По пътя ще направим фото-пауза на водопад Бигър.

Цена : 330,00лв за ранна резервация до 31.10.2021г. на човек в двойна, тройна стая

При резервация в периода от 01.11.21 до 30.11.2021г. 350,00лв. на човек в двойна, тройна стая

След 30.11.2021г. – 370,00лв. на човек в двойна, тройна стая
Цената включва:

*Три нощувки - настаняването е в къщи за гости.

*3 закуски-в Етно Конак Анджела.

*2 обикновени вечери /без алкохол и безалкохолни напитки/ в Етно Конак Анджела/ четристепенно меню : /чорба, салата, основно ястие, десерт/.

*ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ (31.12.2021г.) – богато меню (без ограничение на напитките) с музикална програма в Етно Конак Анджела.

*РЕПРИЗА ( 01.01.2022г.) – втора Новогодишна вечер с богато меню и музика в Етно Конак Анджела.

*Представител на туроператора на място

*Посещение на Димитровград

*Посещение на гр. Пирот

*Посещение на Темски манастир

*Посещение на водопад Бигър

*Транспорт

Цената не включва:

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"  асистанс и лимит на отговорност 5000 евро-2,00лв. на ден на човек.-8,00лв.

Екскурзия Княжевац -15,00лв. на човек /заплаща се на място в офиса на фирмата/

Екскурзия до Бабин зуб -10,00лв. на човек /заплаща се на място в офиса на фирмата/

Разходи от личен характер;

Застраховка - Отмяна на пътуване
Отстъпки:

Настаняване на дете до 2.99 г., с двама родители – 50,00лв.

Настаняване на дете от 3 г. до 5.99 г., с двама родители - минус 180 лв;

Настаняване на дете от 6 до 11,99 г., с двама родители – минус 120 лв;

Настаняване на дете от 03 до 11,99 г., с един родител - минус 60 лв;

Всички лагла за настаняване са редовн, допълнителни легла за настаняване няма

PCR тестове или бързи антигенни тестове (при необходимост)
ДОПЛАЩАНЕ:

настаняване в единична стая – не се предлага.

Минимален брой туристи: 20

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – седем дни преди датата на отпътуване.  

Полезна информация:

Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Медицински и здравно изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии също!

Начин на плащане : първа вноски при записване 30% от пакетната цена

Доплащане : 15.12.2021г.

Такси за прекратяване на Договора за туристическо пътуване

Договор за туристическо пътуване може да се прекрати по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1. До три работни дени след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.

2. Ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.

3. Ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.

4. Ако прекратяването е от 44 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на туристическия пакет в лева;

5. Ако прекратяването е под 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

БОЯНА ТУР  ЕООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност РКК 1-5933/15.08.2007г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 13062110000990  от дата 24.08.21г. до 02.09.2022г.в ЗК „Лев Инс” .