Нова година 2019

НОВА ГОДИНА 2020 в БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА
Маршрут: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура–Вишеград

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Хранене: HB

Цена от: 389 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

НОВО! НОВА ГОДИНА 2020 в БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА на река ДРИНА във Вишеград и САРАЕВО!   

ПРОМОЦИЯ за записвания до 21 ОКТОМВРИ – ТОП оферта – 389 лева 

Нова Година 2020 в Република СРЪБСКА с ВИШЕГРАД и САРАЕВО в БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА!    

За Нова година почивка на река Дрина в хотел „Вишеград” 3* с включени: 3 нощувки с 3 закуски на богата блок маса, 1 стандартна вечеря 4-степенно меню с включени напитки, Празнична НОВОГОДИШНА вечеря с богато меню, включени напитки и жива музика, ВТОРА ПРАЗНИЧНА вечеря на 01.01.2020 с 4-степенно меню, включени напитки и жива музика!  

Дати на пътуване: 30.12. – 02.01.2020;  

хотел ВИШЕГРАД 3* - ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: hotel-visegrad.com/

предимства на програмата: 

- Hotel VISEGRAD 3* - чудесен хотел с просторен ресторант и отлично обслужване!

ТОП локация на пешеходната променада на изумрудената река ДРИНА и до мостът на ДРИНА!  

- ВИШЕГРАД е недалеч от България в Република СРЪБСКА, а разходката в града по СУША и ВОДА ще остави у Вас незабравими спомени от първият ден на НОВАТА 2020 година! 

 - включени в цената: закуски и ТРИ вечери с напитки, ДВЕ от вечерите ПРАЗНИЧНИ с жива музика! 

- възможност за екскурзия до близката столица на Босна и Херцеговина – САРАЕВО!

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Вишеград – 470 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд преминаване на границата Сърбия/ Босна и Херцеговина и пристигане във Вишеград – Република Сръбска, разположен само на 20 минути път от границата със Сърбия. Настаняване в централния хотел Вишеград 3*. Свободно време за освежаване и първи впечатления от чудната гледка от стаята Ви към омагьосващо зелената река Дрина и световно известният мост на Дрина!

Вечеря – 4-степенно меню с включени: аперитив 0,05 мл. местна сливова ракия, безалкохолно и вода. Нощувка.

2 ден: Вишеград – Сараево – Вишеград – 240 км.

Закуска. Свободно време във Вишеград или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на Вишеград в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своята архитектурна смесица от „ориенталски” и австро-унгарски стил. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес християнски храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. В 16:00 часа отпътуване от Сараево и привечер завръщане в хотела. Подготовка за празничната вечер.

В 20:00 часа начало на празничната вечеря с жива музика, богато меню и включени напитки: 0,100 мл. местна сливова ракия, 0,500 мл. вино (бяло или червено), безалкохолно и вода.

По българско време в 24:00 часа с чаша шампанско в ръка, да ни е ЧЕСТИТА НОВАТА 2020 година!  Нощувка.

3 ден: Вишеград – по ВОДА и СУША 

Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: разходка във Вишеград по ВОДА и СУША!

Късна закуска. С желаещите да обърнат Вишеград „наопаки” по вода и суша в 13:00 часа от пристана пред хотела ще отплаваме с корабче, понасяйки се по зелената река Дрина, за да се насладим на панорамата, която ни предоставя реката към забележителностите на Вишеград. Ще се впечатлите от хълмовете и пръснатите къщи по тях, старият град и крепостта, ще минем под мостът на Дрина, построен от Синан по инициативата на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 г. мостът на Дрина „ ще оживее” в романа на писателя Иво Андрич и ще направи Вишеград световно известен.  На борда на корабчето ще вдигнем и наздравица в първия ден от новата година с чаша „шумадийски чай” (греяна ракия) или с чаша истински ароматен чай за трезвениците.

След 1 час ще акостираме в пристанището при Андричград (Каменград) за половин часова разходка. Градът от камък Андричград/ Каменград е дело на Емир Костурица и е посветен на Иво Андрич. Гpадът е красиво разположен върху полуостров – там, където река Рзава се влива в река Дрина.  “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица.

Довършваме с обръщането на Вишеград наопаки по суша с веселото туристическо влакче Ciro, което ще ни преведе по уличките на Вишеград и хълмовете му, по които е накацал. Разходката ни ( приблизително 2,30 часа) ще приключи пред хотел „Вишеград”. Свободно време.  

Втора ПРАЗНИЧНА вечер с жива музика, 4-степенно меню и напитки: аперитив 0,05 мл. местна сливова ракия, безалкохолно и вода. Нощувка.

4 ден: Вишеград – манастир Добрун – София – 470 км.

Закуска. В 09:00 часа (местно време) освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан по времето на цар Душан (1340-1343 г.) от жупана Прибил. На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на  царското семейство – цар Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и  на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.

Пристигане вечерта. 

Пакетна цена на турист:

 

На турист в

двойна/ тройна стая

 

 

Единична стая

 

Трети възрастен

 

Дете 0 – 11.99 г.

на доп. легло

с 2-ма възрастни в стая

 

389 лева до 21.10.2019 

410 лева - редовна цена

 

-

 

369 лева до 21.10.2019 

389 лева - редовна цена

 

329 лева до 21.10.2019 

349 лева – редовна цена

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  hotel-visegrad.com/

1 стандартна вечеря 4-степенно меню с включени напитки

НОВОГОДИШНА вечеря с жива музика, богато меню и включени напитки

ВТОРА празнична вечеря с жива музика, 4-степенно меню с включени напитки

Посещение на манастира Добрун

Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”

Пакетната цена НЕ включва:

Входни такси за обекти посещавани по желание

Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)

Екскурзия Вишеград по вода и суша – 15 евро (включва корабче и туристическо влакче, наздравица и беседа)

Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст от 70 год. и над 70 год. доплащат – 9 лева!

ВАЖНО! Допълнителните мероприятия: Вишеград по вода и суша и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената! 

Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!

Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксерокс копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане: При записване – 200 лева; остатъкът до 12 декември 2019.  

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата! 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

БОЯНА ТУР ЕООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № РКК-01/5933 /15.08.2007г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма и застрахователна полица № 13291900440000013  в  ”Дженерали ” АД, валидна за периода: от 03.09.2019 до 03.09.2020 год.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

Полезна информация:

Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

              1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа