Септемврийси празници 2019

ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА и ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА
Маршрут: Перник-София-Сърбия-Хърватска-Словения

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Хранене: BB

Цена от: 335 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

Дати: 05.09.2019г.-08.09.2019г.

МАРШРУТ: СОФИЯ – ЗАГРЕБ–ЛЮБЛЯНА-СОФИЯ

I Ден.Отпътуване от София в 05.00 ч. пл. Руски паметник. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане в Загреб – столицата на Хърватска. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

II Ден. Закуска.  Отпътуване посока Словения-Любляна.Целодневна екскурзия до пещерата Постойна, Предямския замък и разглеждане на Любляна. Едно от най-красивите и интересни места, които можете да посетите в Словения е Пещера Постойна, известна и като Постойна яма. Тя се намира в близост до град Постойна . Дължината и е  над 20 000 метра, създадена е от река Пивка, която тече в района. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Тя има дълга история и е била използвана за много цели в миналото. В самата пещера има железопътни релси, по които се движи влакче за туристите. Инсталирано е осветление, за да могат  да се разгледат всички детайли. Това е първата пещерна с железопътна система в целия свят. Пещерата е електрифицирана още в началото на 19-и век, доста преди Любляна. Целият маршрут, достъпен за посетителите е 5 км, но само 1 км. се минава пеш. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове .След разглеждане на пещерата, отпътуване посока Предямски замък.

Замъкът е сред 10-те най-красиви замъци и единственият съхранен пещерен такъв  в света. Разглеждане на замъка. След обяд връщане в Любляна. Туристическа програма в центъра на града, с разглеждане на най-известните му забележителностти: Стария град с неговите площади, Любляновксия замък; Тройния мост над река Любляница; Парламента, Операта, Францисканска църкви и др. Свободно време. Отпътуване посока Хърватска-Загреб.Връщане в хотела. Нощувка.

III Ден.Закуска. Отпътуване посока-Плитвички езера, най-красивият, най-големият национален парк на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго и  56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особенности езерата се делят на горни и долни. Езерата  се спускат на близо 130 метра , като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро” – 639 метра н.м.р., а най-ниско е „Новаковица брод” – 503 метра н.д.р.  Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа. След разглеждане на този природен феномен завръщане в Загреб.Свободно време. Нощувка.

IV Ден. Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Загреб. Градът е разположен на двата бряга на река Сава в подножието на планината Медведница. Изестен е с красивата си архитектура, зелени паркове и площади,музеи и красиво запазен стар град.  Туристическа програма в града : квартала Градец; пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и  др. Градът се състоял от две средновековни селища – Градец и Каптол. Те са били разделени  от поток, като на мястото на този поток се намира най- оживената улица на града „Ткалчичева”. Градец е разположен около красивия площад „Св. Марко”, заобиколена от правителствените сгради и тесни криволичещи улички. В Каптол е разположена загребската катедрала от XIII век, с неоготическа фасада, а в съседство се намира и най-големият открит пазар на града – Долац. Свободно време. Отпътуване за България по обяд. Завръщане около полунощ.

Цена –  335 лв.

Цената  включва:

- 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб

 - екскурзовод  по целия маршрут

- транспорт с комфортен автобус

- пътни и гранични такси

- екскурзия Плитвички езера

- туристическа програма в Загреб

Цената  не  включва:

-екскурзия Люблана, пещерата Постойна яма и Предямски замък-20евро

-входни такси и билети за посещаване на туристичиските обекти

-медицинска застраховка за 2000 евро – до 65 г. 4 лв. над 65 – 8 лв.

Доплащане за единична стая – 80 лв.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договора за туристическо пътуване.

*Забележка: Входна такса за Плитвички езера – 110 куни за възрастен (около 15 евро); 80 куни за студенти (срещу представяне на документ); 55 куни за ученици; безплатен вход за деца под 7 год.

При организирани групови посещения, входните такси за пещерата Постойна и Предямския замък са: 20.80 евро за пещерата и 10,40 евро за замъка, цени за възрастен. Има опция за закупуване на комбиниран билет, който е на цена от 26 евро.

Допълнителна информация:

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт, За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия / те родител / и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта 

Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването - 40 туриста

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при не осъществяване на екскурзиятa

БОЯНА ТУР  ЕООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност РКК 1-5933/15.08.2007г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 1329180440000064  вал. до  дата 03.09.2019г . в ЗК Дженерали .