Септемврийси празници 2022

Будва, Котор и Дубровник–Едни от най-красивите градове в Европа
Маршрут: Перник-София-Калотина–Сърбия–Черна гора–Будва

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
20.09.2022 г.,   

Хранене: HB

Цена от: 410 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

Будва, Котор и Дубровник – Едни от най-красивите градове в Европа

Дата за провеждане на екскурзията : 20.09.22г.

ЦЕНА : 410,00лв.

1.ДЕН .Отпътуване в 17.30 от автогара Перник, 18,00ч от Руски паметник – София  по маршрут : 

София  - Калотина – Сърбия  – Черна гора – Будва 

2 ДЕН . Пристигане рано сутринта. По възможност веднага настаняване в пансион „Обала „ ** на плажа Рафаиловичи в гр. Будва. Свободно време за почивка и разтоварване от пътя. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН . Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник . Отпътуване веднага след закуска. По пътя преминаване с ферибот през Которския залив. Пристигане в Дубровник. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод, разглеждане на двореца „Спонца” , църквата „Св.Влас”, двореца „Княжев двор”, Катедралата, Йезуитската църква „Св.Игнатий”, Доминиканския манастир. По желание разходка с корабче до остров Локрум /необитаем остров, превърнат в ботаническа градина /. Свободно време.  Отпътуване обратно късния след обяд. По възможност разглеждане на гр.Цавтат. Връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Целодневна екскурзия до Котор и Будва. Котор е разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон", Часовниковата кула.  Отпътуване за Будва. Свободно време в най-известният морски курорт на Черна гора. Пешеходна обиколка на града с разглеждане на Средновековната крепостна стена, църквата „Св.Троица” , Католическата църква „Св.Йоан”. Късния след обяд връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

5.ДЕН. Закуска. Възможност за плаж и развлечение или отпътуване за старата столица на Черна гора – Цетине.Посещение на  манастира  Цетине, построен през XV век. В него се съхраняват : останките на Св.Петър от Цетине, дясната ръка на Йоан Кръстител. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6. ДЕН . Закуска и отпътуване за България .Пристигане в София късно вечерта .

ЦЕНА : 410,00лв.

Цената включва :

 - Транспорт с лицензиран автобус

 - 4 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски и вечери в хотел 3* на Будванската ривиера

 - екскурзия до Дубровник 

 - екскурзия  до Будва и Котор

 - фото пауза на о. Свети Стефан

 - фото пауза на Шкодренското езеро

 - пътни и  фериботни такси и билети

 - екскурзовод от агенцията

Цената не включва:

- Входни такси за посещаваните обекти

- Медицинска застраховка " Помощ при пътуване " – 5 лв. за лица до 65 г., за лица  над 65 г. - 10 лв.

- Разходка с корабче до о-в Локрум - 20 евро - при минимален брой – 25 човека

- Eкскурзия до Цетине  - 10 евро+1 евро такса вход,  при минимален брой – 25   човека

- Разходи от личен характер

Доплащания::

- Доплащане за единична стая 120 лв.

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията .

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .

Специален паспортен и визов режим  – няма .

„ Бояна тур „ има сключен Договор с транспортна фирма :  ЕТ  „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница.

„ Бояна тур „  има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора  с  „ Лев Инс „ АД

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата .

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването 

- ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 от 15.08.2007г.„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Лев Инс”  застрахователна полица № 00088054/13062110000990/25.08.2021 г, с валид до 02.09.2022г.