Септемврийси празници 2022

Мини почивка през септември АЛБАНИЯ / ДУРЪС
Маршрут: София-Гюешево-Македония-Албания-Елбасан-Дуръс-560 км.

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
22.09.2022 г.,   

Хранене: HB

Цена от: 299 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
ПРИНТИРАЙ
Описание

Мини почивка през септември - АЛБАНИЯ / ДУРЪС

дата:  22.09.2022г.– 25.09.2022г.-Септемврийски празници

4 дни / 3 нощувки 

 ЦЕНА: 299.00лв.

1 ден. 22.09.2022г. - София - Гюешево - Македония- Албания - Елбасан - Дуръс - 560 км.
Сутринта в 06:30 ч. отпътуване от София, Руски Паметник за Албания през Р. Македония . Преминаване на ГПП Гюешево . Пътуване по най-известния военен древен път Виа Егнация. Построен от римляните през 145 г.пр.н.е.днес преминава през Македония , Албания, Гърция, като стига до самия бряг на Егейско и Мраморно море .В древността свързва  Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника (Солун) с Адрианопол (Одрин) и достига  до Константинопол (Истанбул).Този път е наречен от римляните Masio Scampa.

Привечер пристигане на Адриатическото крайбрежие на Албания - град Дуръс, известен в българската история с името Драч . Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ден .23.09.2022г.-Дуръс-Круя-Тирана-Дуръс
Закуска. Туристическа програма по желание: Цена: 25.00 лв. /минимум 25 човека/ - целодневна екскурзия с местен екскурзовод, която включва:

Посещение на столицата на Албания–Тирана. Панорамна /с автобус/ и пешеходна обиколка на града: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти - Скендербег и централния площад Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула - символ на града, Университета. Посещение в Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е третият по големина православен храм в Европа. Свободно време в столицата Тирана. Може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower.

Екскурзия до Круя. Круя е град в северната част на централна Албания, намиращ се само на 20 км. от столицата Тирана. Населението е около 20 000 души.
Градът, чието име означава пролет, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV в. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Там е и музея на Скендербег, В залите му са изложени експонати, свързани с албанско-османската война, по което време крепостта е била обсаждана четири пъти.Свободно време .
Пешеходна обиколка на Дуръс
– Дуръс е най-древният град в Албания. Градът предлага за всеки турист по нещо - 10 километра плажове, музеи, галерии, останки от древни забележителности. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни, е вторият по големина град в Албания. Намира се на крайбрежието и тук можете да видите най-голямото пристанище в Албания. По време на Втората световна война Дуръс е столица. Изключително популярен през всички сезони заради разнообразието от забележителности, Дуръс е един от най-посещаваните курорти на Албания. Пешеходно ще разгледаме : Венецианската кула, Римския амфитеатър от II век за 20 000 зрители/ кандидатства за списъка на UNESCO/, главното пристанище на Албания, крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро.Завръщане в Дуръс в хотела. Вечеря. Нощувка.

3.Ден. 24.09.2022г. Закуска. Свободно време за плаж, развлечение на всеки според желанията.

Вечерта вечеря. Нощувка.

4. Ден. 25.09.2022г. Закуска. и отпътуване към Република Македония . Бонус посещение на гр.Скопие-столицата на държавата.Градът се намира на около 3 часа от София и това го превръща в добър избор за еднодневна екскурзия. Скопие е разположен на двата бряга на река Вардар. Районът наоколо е силно сеизмичен. Това е града популярен с много те си паметници . Центъра на града е буквално засипан с паметници на различни исторически личности .

Ние ще имаме възможността да разгледаме : Скоплското Кале, църквата Св. Спас с гроба на Гоце Делчев, ще минем по старата Скопска чаршия, която е емблема за града, старият мост над река Вардар. Ще видите Милениумския кръст на планината Водно и ще посетим черквата Св.Св.Кирил и Методий. Свободно време за обяд. След обяда отпътуване за България.Пристигане, късно вечерта.

Цена на екскурзията : 299,00лв.

Цената включва :

* Транспорт с комфортен автобус

* Пътни такси и билети

* Екскурзовод от България

* Местни екскурзоводи

* 3 нощувки със закуски и вечери в гр. Дуръс /Албания в хотел 3 *

Цената НЕ включва :

*Целодневна екскурзия с екскурзовод : Дуръс, Круя,Тирана – 35 лв. при записали се минимален брой туристи – 25 .

* Медицинска застраховка - допълнително

Отстъпки:

- Дете от 2 г. до 12 г., настанено с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от пакетната цена .

Доплащания::

Доплащане за единична стая 150,00 лв.

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията : 40 туриста . 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие,
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания: няма

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите :7 дни преди датата на отпътуване .

„ Бояна тур „ има сключени Договор с транспортна фирма :  ЕТ  „ Кирил Христов–ЕДИ „–гр. Дупница. 

.„ Бояна тур „  има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора в ЗК „Лев Инс”

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

Резервацията се счита за направена при внасяне на депозит от страна на потребителя 30 % от пакетната цена на екскурзията. Внесеното капаро маже да бъде направено директно в офиса на Бояна тур или в банковата сметка на фирмата.

Забележка :

Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата !

 

 

 

 

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

 

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

            - ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

 - ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

 - ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

 

 

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

 

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 от 15.08.2007г.

„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Лев Инс”  застрахователна полица № 00088054/13062110000990/25.08.2021 г, с валидна до 02.09.2022г.

 

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

            - ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

 - ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

 - ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване! 

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

 Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите! 

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 от 15.08.2007г.„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Лев Инс”  застрахователна полица № 00088054/13062110000990/25.08.2021 г, с валидна до 02.09.2022г.