Автобусни екскурзии

СИБИУ-ТУРДА-АЛБА ЮЛИЯ-ХУНЕДОАРА

Транспорт
Автобус
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дестинация
Сибиу, Румъния
Маршрут
СОФИЯ-ВИДИН-КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ- СИБИУ-ТУРДА-АЛБА ЮЛИЯ-ХУНЕДОАРА- СОФИЯ
Дати на отпътуване
Цени от:
430лв.
Изпрати запитване
Принтирай
Код на оферта:31715
Програма

МАРШРУТ: СОФИЯ-ВИДИН-КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ- СИБИУ-ТУРДА-АЛБА ЮЛИЯ-ХУНЕДОАРА- СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС    4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ 

Дати:  06-09.06.2024г., 03-06.10.2024г.

І Ден – Отпътуване от Перник, 4,00ч. Кауфланд-център, 05.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пътуване  по маршрут София – Видин, с възможност за качване от градовете по маршрута.   Преминаване на границата с Румъния при ГКПП „Дунав мост-Видин-Калафат“. Потегляне към района на Куртя де Арджеш и посещение на едноименния манастир от XVI век, за чието строителство има няколко интересни легенди.  Отпътуване за град Сибиу един от най-значимите градове на Трансилвания, в който са открити първите: болница, аптека, фабрика за хартия в Румъния. Градът е известен с факта, че е бил един от важните  германски етнически градове в района. Днес впечатлява със забележителните си постройки в района на малкия и големия площад: първият музей в страната Брукентал, най-стария музей на изкуствата на Балканите, построен в средата на XVIII век като резиденция на барон Самюел вон Брукентал, губернатор по онова време на Трансилвания. Настаняване в хотел в района на града . Свободно време. Нощувка.

II Ден – Закуска. Отпътуване за района на  Турда и посещение на една от най-впечатляващите солни мини на страната. Преди милиони години Трансилвания е била покрита от огромно море. Настоящият трансилвански басейн е седиментен басейн, който се е образувал чрез бавно и непрекъснато потъване, като по този начин се създава континентален тип море. Милиони години по-късно водите са се изпарили и са оставили след себе си внушителен слой сол, който се простира под Трансилвания със средна дебелина около 400 метра. Солта от солната мина Турда датира от праисторията, съкровище, изоставено от времето. Днес комплексът на мината предлага посещение на няколко галерии с различни атракции. Отпътуване за Алба Юлия-един от  най-добре съхранените градове-крепости в  Румъния, наричан още „Бялата крепост“. Градът е известен е с това, че в него е  подписано обединението на трите княжества под общото име - Румъния.  Разходка из цитаделата на  Алба Юлия: Княжеският дворец, Музеят на Обединението, пешеходна обиколка на цитаделата на града. Прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за района на Хунедоара и посещение на замъка „Корвин“. Средновековният замък е построен главно в готически стил през XV век и е подарен от унгарския крал Сигизмунд Люксмебургски на Янош Хуняди Серб. Внукът на Серб-Янош Хуняди прави първата голяма реконструкция на замъка и е един от най-популярните му обитатели. Той бил член на Ордена на Дракона и рицар в двора на крал Сигизмунд , както и регент губернатор на кралство Унгария, като има  ключова роля в кръстоносните походи срещу Османската империя. Названието Корвин крепостта получава заради гарвана, носещ златен пръстен в човката си, изрисуван върху фамилния герб. Попътна спирка /при възможност/ в района на град Дева и разглеждане на градините на Зое създадени от италианецът Джовани Салватели за неговата внучка Зое. Стотици декоративни дървета и храсти подредени в грижливо поддържани алеи формират една цветна приказка. Завръщане в Сибиу и посещение на музея Брукентал (по желание). Свободна програма. Нощувка.

ІV Ден – Закуска.  Отпътуване за България. Посещение на етнографски комплекс „Астра“-един от най-големите и посещавани в Европа.  Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цена: 430 лв.

*Доплащане за единична стая – 120  лв.    

Цената включва:                                            

v  Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

v  3 нощувки със закуски   в  хотел 3* в района на Сибиу

v  Представител на агенцията по време на цялото пътуване

v  Посещение  на Куртя де Арджеш, етнографски комплекс „Астра“, Сибиу

v  Целодневна екскурзия до солна мина „Турда“ и Алба Юлия

v  Целодневна екскурзия до замъка „Корвин“ в Хунедоара и Дева

v  Медицинска застраховка помощ при пътуване , с лимит на отговорност 2000 евро, опция „А“ на ЗК  „ЕвроИнс” , доплащане  за лица над 65 г. – 8 лв., за лица над 70 г. – 12 лв.

Цената не включва:                                         

v  входните такси на посещаваните обекти и екскурзоводско обслужване от местни гидове, където се предлага-около 260 леи /пенсионери, ученици ползват намаление/

v  разходи от личен характер

v  Медицински тестове,  в случай, че се изискват**

v  Застраховка "Отмяна на пътуване" при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

v  Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания "Евроинс" срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

            - ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

 - ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

 - ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 15.08.2007г.

 „БОЯНА ТУР” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43 застрахователна полица № 03700100004675/25.08.2023 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 02.09.2023 г., до 24.00 ч. на 03.09.2024 г. с лимит на отговорност 25 000 лв./двадесет и пет хиляди лева/.

 

Програма

МАРШРУТ: СОФИЯ-ВИДИН-КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ- СИБИУ-ТУРДА-АЛБА ЮЛИЯ-ХУНЕДОАРА- СОФИЯ

ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС    4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ 

Дати:  06-09.06.2024г., 03-06.10.2024г.

І Ден – Отпътуване от Перник, 4,00ч. Кауфланд-център, 05.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пътуване  по маршрут София – Видин, с възможност за качване от градовете по маршрута.   Преминаване на границата с Румъния при ГКПП „Дунав мост-Видин-Калафат“. Потегляне към района на Куртя де Арджеш и посещение на едноименния манастир от XVI век, за чието строителство има няколко интересни легенди.  Отпътуване за град Сибиу един от най-значимите градове на Трансилвания, в който са открити първите: болница, аптека, фабрика за хартия в Румъния. Градът е известен с факта, че е бил един от важните  германски етнически градове в района. Днес впечатлява със забележителните си постройки в района на малкия и големия площад: първият музей в страната Брукентал, най-стария музей на изкуствата на Балканите, построен в средата на XVIII век като резиденция на барон Самюел вон Брукентал, губернатор по онова време на Трансилвания. Настаняване в хотел в района на града . Свободно време. Нощувка.

II Ден – Закуска. Отпътуване за района на  Турда и посещение на една от най-впечатляващите солни мини на страната. Преди милиони години Трансилвания е била покрита от огромно море. Настоящият трансилвански басейн е седиментен басейн, който се е образувал чрез бавно и непрекъснато потъване, като по този начин се създава континентален тип море. Милиони години по-късно водите са се изпарили и са оставили след себе си внушителен слой сол, който се простира под Трансилвания със средна дебелина около 400 метра. Солта от солната мина Турда датира от праисторията, съкровище, изоставено от времето. Днес комплексът на мината предлага посещение на няколко галерии с различни атракции. Отпътуване за Алба Юлия-един от  най-добре съхранените градове-крепости в  Румъния, наричан още „Бялата крепост“. Градът е известен е с това, че в него е  подписано обединението на трите княжества под общото име - Румъния.  Разходка из цитаделата на  Алба Юлия: Княжеският дворец, Музеят на Обединението, пешеходна обиколка на цитаделата на града. Прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за района на Хунедоара и посещение на замъка „Корвин“. Средновековният замък е построен главно в готически стил през XV век и е подарен от унгарския крал Сигизмунд Люксмебургски на Янош Хуняди Серб. Внукът на Серб-Янош Хуняди прави първата голяма реконструкция на замъка и е един от най-популярните му обитатели. Той бил член на Ордена на Дракона и рицар в двора на крал Сигизмунд , както и регент губернатор на кралство Унгария, като има  ключова роля в кръстоносните походи срещу Османската империя. Названието Корвин крепостта получава заради гарвана, носещ златен пръстен в човката си, изрисуван върху фамилния герб. Попътна спирка /при възможност/ в района на град Дева и разглеждане на градините на Зое създадени от италианецът Джовани Салватели за неговата внучка Зое. Стотици декоративни дървета и храсти подредени в грижливо поддържани алеи формират една цветна приказка. Завръщане в Сибиу и посещение на музея Брукентал (по желание). Свободна програма. Нощувка.

ІV Ден – Закуска.  Отпътуване за България. Посещение на етнографски комплекс „Астра“-един от най-големите и посещавани в Европа.  Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цена: 430 лв.

*Доплащане за единична стая – 120  лв.    

Цената включва:                                            

v  Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

v  3 нощувки със закуски   в  хотел 3* в района на Сибиу

v  Представител на агенцията по време на цялото пътуване

v  Посещение  на Куртя де Арджеш, етнографски комплекс „Астра“, Сибиу

v  Целодневна екскурзия до солна мина „Турда“ и Алба Юлия

v  Целодневна екскурзия до замъка „Корвин“ в Хунедоара и Дева

v  Медицинска застраховка помощ при пътуване , с лимит на отговорност 2000 евро, опция „А“ на ЗК  „ЕвроИнс” , доплащане  за лица над 65 г. – 8 лв., за лица над 70 г. – 12 лв.

Цената не включва:                                         

v  входните такси на посещаваните обекти и екскурзоводско обслужване от местни гидове, където се предлага-около 260 леи /пенсионери, ученици ползват намаление/

v  разходи от личен характер

v  Медицински тестове,  в случай, че се изискват**

v  Застраховка "Отмяна на пътуване" при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

v  Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания "Евроинс" срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

            - ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

 - ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

 - ако предкратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 15.08.2007г.

 „БОЯНА ТУР” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43 застрахователна полица № 03700100004675/25.08.2023 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 02.09.2023 г., до 24.00 ч. на 03.09.2024 г. с лимит на отговорност 25 000 лв./двадесет и пет хиляди лева/.