Коледа

Посрещнете Стара Сръбска Нова година-2024

Транспорт
Автобус
Продължителност
2 дни / 1 нощувка
Дестинация
Пирот, Сърбия
Маршрут
Дупница,Радомир,Перник,София,Калотина,Сърбия
Цени от:
189лв.
Изпрати запитване
Принтирай
Код на оферта:31626
Програма

Стара Сръбска Нова година 2024

екскурзия с автобус:

13.01.2024г.

14.01.2024г.

Цена на екскурзията :189,00лв.

тръгва от Радомир
тръгва от Перник
тръгва от София

За любителите на Сърбия-една спокойна програма,  съчетание на туризъм, пазар и още нещо…..

Защо обичаме да ходим в Сърбия : заради истинската храна, близостта с България, песните които знаем и пеем, та дори и  това, че се пуши спокойно навсякъде .

Сръбският дял на Стара планина е мястото  за туристи любители на природа, която е непокътната от човешка ръка! Няма го застрояването, няма нагъчкани ресторанти или барове !

Планина и само планина ! Красива и Величествена! Стара планина е гранична планина между България и Сърбия. Най-високият и връх е Миджур , който се поделя от двете държави .

На територията на Сърбия планината заема 1802 кв.км. През 1997 г. Р.Сърбия я обявява като „Природен парк Стара Планина „ или общо 142 хе.

1.Първи ден . Отпътуване посока Калотина и Градина, двата ГКПП на България и Сърбия . Продължаваме пътуването с автобус на територията на Р Сърбия без отбиване в Пирот .Заобикаляйки гр. Пирот ще почнем да изкачваме Стара планина и минавайки покрай с. Темска ще посетим Темският манастир. Името на манастира е св. Георги, а се нарича Темски, защото е разположен от горната страна на река Темска . След разглеждане на манастира, който е с изключително  красиви цветя и поддържан перфектно продължаваме изкачването на планината и минавайки покрай едни от Водопадите ще спрем за фото пауза . Водопада се казва Бигър и е изключителен  оазис сред природата на Стара планина. След фото-паузата отпътуваме отново с автобуса и продължаваме посока Княжевац. При пътуването ни за Княжевац ще минем покрай Черквата в Долна Каменица, която е свързана с българската история и е била във владение по времето на края на второто българско царство. Пристигане в Княжевац . Разглеждане на градът намиращ се в Източната част на Сърбия и град разположен върху  двата бряга на р. Тимок. Градът е наричан от сърбите „Малката Венеция” ще видите защо. Престой в града за разглеждане и покупки . След престоя в Княжевац ще отпътуваме към с.Баница с естетвени минерални басиейни на чашка кафе. След целодневната ни разходка отново ще отпътуваме в недрата на Стара Планина за да бъдем настанени за нощувка. Настаняването ще бъде под Бабин зуб, един от ски курортите на Сърбия в къщи за гости. Веселба, вечеря с домашно произведени храни , домашни напитки и вина и сръбска музика на живо ще допринесе приятен завършек на туристическият ден .

2 Ден. Сутринта закуска. Отпътуване за България. По пътя може да направим отбивка и в гр. Пирот. След посещение на Пирот отпътуване за България. Пристигане в Перник по светлата част на деня.

Цената включва :

*1 нощувка*1закуска*1вечеря*неограничено количество алкохол и безалкохолни напитки*жива музика*транспорт*екскурзовод*такси за преминаване на граница*екскурзия Княжевац*с.Баница*посещение на Темски манастир*посещение на Пирот.

Цената не включва : застраховка*разходи от личен характер*

*Застраховка за лица до 65 год по 2,00лв. на ден, над 65 години по 4 лв. на ден.

Отстъпки:

- Дете от 2 г. до 12 г., настанено в стая с двама възрастни, се ползва с 10% отстъпка от пакетната цена на възрастен !

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията  : 25

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие.
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата !

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяван

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 от 15.08.2007г.„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Евро Инс”  застрахователна полица № 03700100004046/19.08.2022 г, с валидна до 02.09.2023г.

 

 

 

 

 

Програма

Стара Сръбска Нова година 2024

екскурзия с автобус:

13.01.2024г.

14.01.2024г.

Цена на екскурзията :189,00лв.

тръгва от Радомир
тръгва от Перник
тръгва от София

За любителите на Сърбия-една спокойна програма,  съчетание на туризъм, пазар и още нещо…..

Защо обичаме да ходим в Сърбия : заради истинската храна, близостта с България, песните които знаем и пеем, та дори и  това, че се пуши спокойно навсякъде .

Сръбският дял на Стара планина е мястото  за туристи любители на природа, която е непокътната от човешка ръка! Няма го застрояването, няма нагъчкани ресторанти или барове !

Планина и само планина ! Красива и Величествена! Стара планина е гранична планина между България и Сърбия. Най-високият и връх е Миджур , който се поделя от двете държави .

На територията на Сърбия планината заема 1802 кв.км. През 1997 г. Р.Сърбия я обявява като „Природен парк Стара Планина „ или общо 142 хе.

1.Първи ден . Отпътуване посока Калотина и Градина, двата ГКПП на България и Сърбия . Продължаваме пътуването с автобус на територията на Р Сърбия без отбиване в Пирот .Заобикаляйки гр. Пирот ще почнем да изкачваме Стара планина и минавайки покрай с. Темска ще посетим Темският манастир. Името на манастира е св. Георги, а се нарича Темски, защото е разположен от горната страна на река Темска . След разглеждане на манастира, който е с изключително  красиви цветя и поддържан перфектно продължаваме изкачването на планината и минавайки покрай едни от Водопадите ще спрем за фото пауза . Водопада се казва Бигър и е изключителен  оазис сред природата на Стара планина. След фото-паузата отпътуваме отново с автобуса и продължаваме посока Княжевац. При пътуването ни за Княжевац ще минем покрай Черквата в Долна Каменица, която е свързана с българската история и е била във владение по времето на края на второто българско царство. Пристигане в Княжевац . Разглеждане на градът намиращ се в Източната част на Сърбия и град разположен върху  двата бряга на р. Тимок. Градът е наричан от сърбите „Малката Венеция” ще видите защо. Престой в града за разглеждане и покупки . След престоя в Княжевац ще отпътуваме към с.Баница с естетвени минерални басиейни на чашка кафе. След целодневната ни разходка отново ще отпътуваме в недрата на Стара Планина за да бъдем настанени за нощувка. Настаняването ще бъде под Бабин зуб, един от ски курортите на Сърбия в къщи за гости. Веселба, вечеря с домашно произведени храни , домашни напитки и вина и сръбска музика на живо ще допринесе приятен завършек на туристическият ден .

2 Ден. Сутринта закуска. Отпътуване за България. По пътя може да направим отбивка и в гр. Пирот. След посещение на Пирот отпътуване за България. Пристигане в Перник по светлата част на деня.

Цената включва :

*1 нощувка*1закуска*1вечеря*неограничено количество алкохол и безалкохолни напитки*жива музика*транспорт*екскурзовод*такси за преминаване на граница*екскурзия Княжевац*с.Баница*посещение на Темски манастир*посещение на Пирот.

Цената не включва : застраховка*разходи от личен характер*

*Застраховка за лица до 65 год по 2,00лв. на ден, над 65 години по 4 лв. на ден.

Отстъпки:

- Дете от 2 г. до 12 г., настанено в стая с двама възрастни, се ползва с 10% отстъпка от пакетната цена на възрастен !

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията  : 25

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие.
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на  изпълнение на програмата !

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.

Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта)

Потребителят има право да се откаже от пътуването, без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет  и внасяне на депозит.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяван

- ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването

- ако прекратяването е от 29 до 20 календарни дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването

- ако прекратяването е под 14 календарни дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на организираното пътуване.

При отказ от пътуване, заявено с договор в “Последния Момент” или „Last Minute”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Ранни Записвания” или “Early Booking”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

При отказ от пътуване, заявено с договор на „Специални Промоционални Оферти” или „SPO”, се удържа неустойка в размер на цялата внесена сума.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7  дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания:   задграничен паспорт или лична карта, с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 v  Съществените елементи на застраховката "Помощ при пътуване в чужбина" се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!

Забележки:Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!

Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-01-5933 от 15.08.2007г.„Бояна тур” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „ЗД Евро Инс”  застрахователна полица № 03700100004046/19.08.2022 г, с валидна до 02.09.2023г.